Porkkanatuotantoa yli puolen vuosisadan kokemuksella Forssassa

Ota yhteyttä

Hyytiäisen tila on viljellyt maankuuluita porkkanoitaan Forssan Koijärvellä jo 1950-luvulta asti. Pitkä historia ja intohimo alaa kohtaan varmistavat korkealaatuisen tuotteen, joka värittää suomalaisten ruokapöytiä ja herkutteluhetkiä ympäri maan. 

Porkkanan viljelyä ja pakkaamista jo kolmannessa sukupolvessa

Yli puolen vuosisadan kokemuksemme porkkanan viljelyn ja pakkaamisen parissa varmistaa, että tiedämme millaisilla tavoilla parhaat porkkanat kasvavat. Porkkanan viljely alkaa huolella valitun siemenen kylvämisestä. Olemme kokeilleet tilallemme erilaisia porkkanalajikkeita jo vuosikymmenien ajan. Lajikekokeilujen ansiosta olemme löytäneet hyvin säilyvät ja maukkaat lajikkeet, joita olemme viljelleet jo vuosien ajan. Lajikkeiden ja sääolosuhteiden lisäksi porkkanoiden kasvuun vaikuttavat viljelysmaiden ominaisuudet. Forssan seudun multavat maat sopivatkin erinomaisesti porkkanan viljelyyn! 

 

Karotian tuotannossa työskentelevät ammattilaisemme huolehtivat, että porkkanatuotteemme ovat herkullisen maun lisäksi tuoreita ja turvallisia vuoden jokaisena päivänä. Pakatut tuotteet kuljetetaan keskusliikkeiden ja tukkujen kautta kauppoihin ja marketteihin ympäri Suomen. Vähittäiskauppiaiden lisäksi Karotian asiakkaita ovat monet teollisuuden toimijat, jotka käyttävät porkkanoitamme lukuisien tuotteiden valmistuksessa. 

    Kuvaaja: Timo Taulavuori

Hyytiäisen porkkanatilan historiaa

Hämäläiset vehreät maat tarjoavat erinomaiset olosuhteet maistuvien porkkanoiden menestyksekkäälle viljelylle. Hyytiäisen tilalla Forssassa on viljelty porkkanaa jo 1950-luvun puolivälistä lähtien. Tilan ensimmäinen isäntä oli Kalevi, jonka aloittaessa porkkanaa viljeltiin reilun kymmenen aarin alalla. 1980-luvun lopulla porkkanoiden kasvatus yhtiöitettiin ja sukupolvenvaihdoksen myötä Artosta tuli tilan isäntä. Puolessa vuosisadassa reilun kymmenen aarin ala on kasvanut reilun sadan hehtaarin porkkanatilaksi. Vuodesta 2022 tilan isäntänä on toiminut Henri, joka jatkaa aikaisempien sukupolvien aloittamaa taivalta ylpeydellä. 

 

Lue lisää yrityksestämme