Porkkanatuotantoa yli puolen vuosisadan historialla Forssassa

Ota yhteyttä

Karotia Oy on viljellyt nyt jo maankuuluksi nousseita porkkanoitaan Forssan Koijärvellä jo 1950-luvun lopulta asti. Pitkä historia ja intohimo alaa kohtaan varmistavat korkealaatuisen ja ravintorikkaan tuotteen, joka värittää suomalaisten ruokapöytiä ympäri maan. Tutustu tuotantoomme ja tilamme historiaan ja kysy lisää raikkaan rapeista porkkanoistamme ottamalla meihin yhteyttä.

Karotian porkkanatuotanto – siemenestä ruokapöytään

Kaikki alkaa huolella valitun porkkanalajikkeen siemenestä. Laajoilla viljelysmaillamme siemenillä on runsaasti tilaa kasvaa maukkaiksi ja ravintorikkaiksi porkkanoiksi. Yli puolen vuosisadan historiamme porkkanan pakkauksen parissa varmistaa, että tiedämme millaisilla eväillä parhaat porkkanat kasvavat. Kunhan kesän kasvukausi on sateineen ja auringonpaisteineen säilönyt oranssiin juurekseen rakennusaineensa, olemme valmiita keräämään sadon talteen.

 

Porkkana-alan kokeneet ammattilaisemme huolehtivat porkkanoiden hellävaraisesta prosessoinnista pesupaikalta pusseihin tai kuorintakoneen kautta isoiksi ja pieniksi porkkanoiksi.

Kun porkkanat on lajiteltu omiin pakkauksiinsa, ne jäävät tuoreina odottamaan kuljetusta. Kuljetuksesta vastaa logistiikkamme, joka toimittaa porkkanat raikkaina keskusliikkeiden kautta kauppoihin ja marketteihin ympäri Suomen.

 

Peltojemme runsasta satoa hyödyntävät tänä päivänä myös teollisuuden tuottajat. Toimitamme tuottajille korkealaatuista porkkanaamme aina tarpeen mukaan.

Tutustu tuotteisiin

Hyytiäisen porkkanatilan historiaa

Hyytiäisen tilalla Forssassa on viljelty porkkanaa jo 1950-luvun puolivälistä lähtien. Hämäläiset vehreät maat tarjoavat erinomaiset olosuhteet maistuvien porkkanoiden menestyksekkäälle viljelylle.

 

Tilan isäntä Arto Hyytiäinen on saanut oppinsa porkkanan pakkaukseen isältään, jonka aloittamaa taivalta tila edelleen ylpeydellä jatkaa. Puolessa vuosisadassa reilun kymmenen aarin viljelmä on kasvanut reilun sadan hehtaarin alaksi. 1980-luvun lopulla porkkanoiden kasvatus yhtiöitettiin. 

 

Tänä päivänä Karotian porkkanat ovat maankuuluja ja luonteva osa suomalaisten ruokapöytää ja terveellisiä naposteluhetkiä.

Lue lisää yrityksestämme